Alegeti jucariile in functie de virsta

De la 1 la 12 luni, bebelusul descopera sunetele si culorile. Urmareste cu privirea obiectele colorate aflate in miscare, jucariile care scot diverse sunete, incepind de la 3 luni le atinge si le prinde cu manuta, iar de pe la 7 luni poate sta in premergator si descopera mediul inconjurator.

Pentru aceasta perioada sunt recomandate caruselul montat deasupra patutului, jucariile care fac diverse zgomote, jucariile din cauciuc in diferite forme, cutiutele muzicale sau altfel de jucarii cu muzica, cuburile colorate, premergatorul cu jucarii incorporate, care cinta sau scot diverse zgomote sau cu lumini, jucarii plutitoare pentrut baie.

De la 1 la 3 ani

Copilul stie deja sa mearga. La aceasta virsta este mai mult in miscare, este foarte curios, incearca sa descopere cit mai multe si nu sta locului o clipa. Il distreaza si il atrage jucatul cu nisip, cu apa, incepe sa descopere cartile cu imagini, cartile frumos colorate.

De la doi ani incepe sa deseneze, sa coloreze, sa modeleze si sa recunoasca diverse obiecte, animale etc. Poate invata sa mearga cu tricicleta, cu masinute.

Pentru aceasta virsta sunt recomandate cuburile colorate (stie sa le aseze pe culori), diverse jucarii de construit, lopatele, galetuse, tricicleta. De asemenea un cadou perfect sunt cartile de colorat, sau cartile cu animale, mai ales ca poate sa se uite singur pe ele, sa dea singur pagina, sa descopere multe lucrur interesante si care sa-l atraga, plastilina, creioanele colorate.

De la 3 la 6 ani

Capacitatea intelectuale a copilului este in continua dezvoltare si isi imagineaza ca poate avea diverse meserii. Ii place sa construiasca, incepe sa cunoasca cifrele si literele. Prefera compania altor copii.

Pentru aceasta virsta cadoul ar trebui sa contina plastilina, cartile de colorat, carti cu litere, cifre, masinile, papusile, seturi de construit sau pentru fetite, seturi de bucatarie, de cosmetica, trusa de doctor, jocuri cu cifre si litere, puzzle, tablite magnetice.

De la 6 la 8 ani

Este etapa in care copilului i se dezvolta curiozitatea, poate citi, scrie, desena, face socoteli si mai ales sa se joace in colectivitate. Incepe sa descopere jocurile pe calculator.

Pentru aceasta virsta sunt recomandate jocurile gen “Monopoly”, “Nu te supara frate”, carti cu sau despre animale, curiozitati, jocuri mai laborioase de construit, jocuri pentru calculator cu cifre, litere, sau cu diverse combinatii pe care le poate descoperi el, puzzle mai complex.

De la 8 la 12 ani

Incepe sa devina individualist. Citeste singur, se uita la televizor, se joace pe computer si descopera jocuri pentru virsta lui.

Sunt recomandate jocurile de strategie, mai ales cele pe computer, papusi cu diverse accesorii, enciclopediile, cartile mult mai complexe din care afla multe informatii, jocul de fotbal in miniatura, bicicleta, rolele, jucarii care se asambleaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.