Alergia la oua

Sunt foarte multe produse care contin oua. Nu doar daca sunt consumate la micul dejun sunt periculoase, ci si daca sun consumate prajituri, chiar si mincaruri cu sosuri care contin oua.
Copiii mici de obicei au o reactie alergica la oua. Daca se intimpla acest lucru, pentru o perioada de timp trebuie evitat consumul de oua la bebelusi. Cea mai buna metoda pentru a evita dezvoltarea unei alergii la oua, la copii, cel mai bine este ca acestia sa nu consume oua pina la virsta de 5 ani. Dupa aceasta virsta, de obicei, nu vor mai fi probleme. Cind o persoana are alergie la un anumit aliment, organismul reactioneaza ca si cum acest aliment este daunator organismului. La fel se intimpla si cu copiii mici care maninca oua, pentru ca organismul lor nu este suficient dezvoltat si nu face fata proteinelor din oua. Majoritatea copiilor sunt alergici la proteinele continute de albusul de oua, dar sunt si cazuri in care ei sunt alergici la cele continute de galbenus.
Sistemul imunitar, care de obicei lupta impotriva germenilor si a altor probleme din organism, foloseste anticorpii pentru a se lupta si cu proteinele din oua. Un copil care este alergic la oua se poate simti rau sau ii apare o iritatie pe piele, daca a consumat oua sau alte produse care contin oua. Aceasta reactie poate apare imediat sau la citeva ore dupa consumul lor.
Semne si simptome : eczeme si iritatie a pielii, dureri de burta, diaree, stare de rau, varsaturi, respiratie dificila, secretii nazale, batai puternice de inima, scade presiunea arteriala.
In cazuri foarte rare o persoana alergica la oua poate suferi soc anafilactic. In astfel de cazuri medicul prescrie un medicament care poate fi administrat daca o persoana intra in soc.
Pentru ca alergia apare la copii, parintii observa daca acesta se simte rau sau are o alergie, imediat dupa ce a consumat oua. In general parintii trebuie sa evite sa dea copiilor mici oua asta pina cind copilul creste, iar medicul spune ca este bine sa incerce din nou.
Chiar si la copiii mai mari trebuie sa evitati sa dati oua pina cind nu-l vede un medic si efectueaza un test alergologic.
Cea mai buna metoda pentru a evita alergia este sa nu se consume oua sau produse care contin oua. Copiii trebuie invatati sa evita de asemenea acest lucru. Trebuie invatati sa evite consumul de oua si cum sa reactioneze in cazul in care totusi au o reactie alergica.
De asemenea trebuie intrebat medicul in cazul in care doriti sa faceti copilului un vaccin antigripal. Acesta contine o substanta pe care o contine si oul. Impreuna cu medicul trebuie gasit cel mai bun vaccin care este compatibil si cu copilul.
Pentru a substitui proteinele care sunt continute de oua si pe care nu le poate asimila copilul din acestea din cauza alergiei, trebuie consumata carne, peste si legume. Se poate discuta cu un dietician care va va face o lista cu alimentele care pot substitui cu succes oul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *